nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Skolekassa
Tospråklige undervisningsopplegg
NAFOs filmer
Lumbrikus

Handlingsplan-radikaliseringRegjeringen har utarbeidet en handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme. Ansvaret for gjennomføringen av handlingsplanen ligger hos politiet, og skolen er en sentral aktør. Regjeringen ønsker også at muslimske ungdommer skal bidra i handlingsplanen, og representanter fra Minotenk, «Fredens ring» og JustUnity ble derfor invitert på lanseringsmøtet. 

I den forbindelse er det opprettet en nettside for dem som ønsker hjelp, råd eller kunnskap om radikalisering og voldelig ekstremisme. Her kan du blant annet finne mulige bekymringstegn på radikalisert adferd og tips og råd for hva du skal gjøre dersom du er bekymret for at en person er i en radikaliseringsprosess. 

Regjeringens nettside om radikalisering

vilbli.noVilbli er fylkeskommunenes informasjon til søkere til videregående opplæring. Målgruppen er alle elever på 10. trinn, Vg1 og Vg2 og deres rådgivere og foreldre.

  • På vilbli.no finner vil du finne en interessetest med over 100 spørsmål og beskrivelse av alle de 12 utdaningsprogrammene i videregående opplæring oversatt til 20 språk.
  • Nettstedet vilbli.no er i sin helhet oversatt til engelsk.
  • Informasjon til minoritetsspråklige søkere står samlet under menypunktet «Minoritetsspråklige søkere»:

 

ZmekkZmekk er en fri flerspråklig lærerressurs i samfunnsfag og matematikk for elever og lærere på 5. klassetrinn. Lærerressursen finnes på norsk, somali og polsk. I ZMEKK er det gjort et utvalg av temaer fra hvert av hovedområdene i samfunnsfag i grunnskolen fra læreplanen til Kunnskapsløftet, Samfunnskunnskap, geografi og historie. Lærerressursen i matematikk tar for seg fem temaer: Geometri, tall og mål, addisjon og subtraksjon, multiplikasjon og divisjon, og statistikk og tid. I ressursen er det også listet opp andre aktuelle ressurser til bruk i undervisningen.

Les mer

flere sprk til flereEn forskningsgruppe ved Universitetet i Tromsø som arbeider ved CASTL (Center for Advanced Study in Theoretical Linguistics) og Institutt for Språkvitenskap har tatt initiativ til opprettelsen av nettsiden Flere språk til flere. Deres målsetting er å gi råd og informasjon til flerspråklige familier basert på kunnskap fra forskningfronten. Besøk nettsiden her.

Minett

minett-logoMinett er ei nettside med læremidler og annen litteratur for og om tospråklige elever (minoritetsspråklige elever), i grunnskolen primært, men også for elever i videregående skole og voksenopplæring.  Les mer

بابەتی تر...

  • 1
  • 2
nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: ئەم ئیمەیڵە پارێزراوە لە سپام, پێویستە جاڤا سکریپت چالاک بکەیت بۆ بینینی.   - www.morsmal.no