nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Skolekassa
Tospråklige undervisningsopplegg
Lumbrikus
NAFOs filmer

Morsmålsdagen 2017 LT

I anledning morsmålsdagen valgte barnehageavdeling på FBU å arbeide med dialogisk lesing. Våre tospråklige assistenter har brukt dialogisk lesing i flere uker. Selve lesingen har vært på morsmål. Barnehagene la godt til rette for at metoden kunne gjennomføres. FBU sørget for materiell til bøkene og oppfølging. Dette ble vellykket! Responsen fra tospråklige assistentene var blant annet: Barnehagene var positive, og de var forberedt på at vi brukte metodene.

Continue reading

Sandved1I høst ble det arrangert foreldremøte for flrespråklige foreldre på flere skoler i Sandnes. Foreldrene fikk generell informasjon om skolen, skolesystemet i Norge og om foreldrenes rolle i barnas liv. Målet for kvelden var å bli bedre kjent og etablere et godt «Skole – Hjem»  samarbeid. TFO lærere var til stede for å sikre kommunikasjon mellom skolen og foresatte.

Mer info finner du her og her.

Šį rudenį Sandneso savivaldybės Sandved ir Aspervika mokyklos organizavo susirinkimus daugiakalbiams tėvams.

Continue reading

 

Språk som snakkes på Høyland ungdomsskole 10Markering av europeisk språkdag 2016 på Høyland ungdomsskole i Sandnes

Europos Tarybos, įsikūrusios Strasbūre, iniciatyva, Europos kalbų diena švenčiama kasmet rugsėjo 26 dieną nuo 2001 metų.

Europos kalbų dienos proga organizuojama daug įvairių renginių visoje Europoje: užsiėmimai vaikams ir su vaikais, televizijos ir radijo programos, kalbų pamokos ir konferencijos.

Continue reading

SPRAKL1Fredag 21. februar markerte Senter for flerspråklige barn og unge (FBU) i Sandnes, morsmålsdagen. Senteret hadde åpen dag med utstilling og presentasjon av bøker og annet materiell til bruk i undervisning av minoritetsspråklige barn i barnehage og skole. Forslag til litteratur for kompetanseheving innen fagområdet både når det gjelder barnehage og skole ble også lagt fram.

 

nafo logo Innholdsansvarlig: Sunil Loona , Tel: 67 23 53 44   - www.morsmal.no