nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Skolekassa
Tospråklige undervisningsopplegg
Lumbrikus
Nafos filmer

Foreldremøte på 22 ulike språk!

Foreldremte somali porsgrunn 291112Torsdag 29. november arrangerte Tospråklig avdeling i Porsgrunn et felles foreldremøte for flerspråklige foreldre i kommunen. De 125 frammøtte foreldrene ble ønsker velkommen på norsk, før de samlet seg i 22 språkgrupper. Resten av møtet foregikk på foreldrenes ulike morsmål. Hver gruppe ble ledet av tospråklige lærere og assistenter, som til daglig arbeider i barnehager og skoler i kommunen. Sadiya Luul Jama, Safiyo Mohammed og Hassan Mursal som er tospråklige assistenter og lærere, samme med foreldre med somali som morsmål. Flere aktuelle temaer ble berørt på møtet: Tospråklige assistenter og tospråklige læreres arbeidsoppgaver. Foreldres plikter og rettigheter i barnehage og grunnskole. Hvordan man som foreldre kan bidra til en god barnehage- og skolehverdag for barna sine. Barnehagens og skolens forventninger til foreldre. Det var også god tid til erfaringsutveksling. 

Foreldremte Kinesisk PorsgrunnBildet under er av en mor med kinesisk som morsmål, Shuqun Zhang, sammen med tospråklig assistent Emma Lingling Gullberg. Foreldrene gav svært gode tilbakemeldinger på foreldremøtet. De formidlet at det var en fantastisk situasjon å få delta på et foreldremøte der innholdet ble formidlet på deres eget morsmål og der de fikk mulighet til å snakke sammen på morsmålet sitt, og ikke være avhengig av tolk. Det ligger mange timers forberedelser bak et slikt møte. De tospråkligeForeldremte tysk nederlansk Porsgrunn lærerne og assistene har i fellesskap planlagt og kommet fram til hva som skulle formidles og hvordan møtet skulle legges opp. De har jobbet med dette over flere måneder. Skoler og barnehager har også kommet med innspill på temaer til møtet. Etter den gode responsen fra både foreldre, tospråklige lærere og assistenter har Tospråklige avdeling, ledet av Nina Allum, bestemt seg for å gjenta denne arbeidsformen i samarbeidet med flerspråklige foreldre. Tospråklig assistent og lærer, Jeltje Wassenaar, med foreldre med tysk og nederlandsk som morsmål.

 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no