nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Skolekassa
Tospråklige undervisningsopplegg
Lumbrikus
Nafos filmer

Id Mubarak - Velsignet høytid- 21.- 25. august

Id mobarak21. aug. 2018 – 25. aug. 2018 feires Id ul-adha av mange muslimer verden rundt. Vi sier Id Mubarak til alle Tema Morsmåls brukere som feirer denne høytiden! Id ul-adha betyr offerhøytid og er den andre av de to høytidene i islam. Dagen starter 10. dhul hijjah (den 12. måneden i det islamske kalenderåret) og varer i fire dager.

Dagen starter gjerne med id-bønn i moskeen, deretter blir det for mange tid for å besøke slektninger og venner. Man pynter seg med pene klær, går på besøk til hverandre og feirer id sammen.

Id al-adha eller eid al-adha ( Arabisk  عيد الأضحى) er en islamsk høytid til minne om profeten Ibrahims villighet til å ofre sin sønn Ismail til Allah, etter å ha blitt beordret til dette i en drøm/åpenbaring. Dette er bakgrunnen for at mange slakter et dyr, gjerne et lam til id (udhiyah).

Id al-adha markerer også slutten på hadj, muslimenes pilegrimreise. Etter den islamske kalenderen feires Id ul-Adha samme dag hvert år. Datoen varierer fra år til år siden den islamske kalenderen er en månekalender, mens Norge og mange andre land i verden har en solkalender.

Id Mubarak