nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell

Naturområder- undervisningsopplegg på flere språk

naturområderUnder ressursknappen Tospråklig undervisingsopplegg publiserer Tema Morsmål undervisningopplegg på flere språk. Først ut i år er et opplegg om naturområder. Nytt i 2019 er at du ved første klikk kan finne selve ressursen som er laget på flere språk på den norske siden uten at du må gå inn på de ulike språksidene via lenkene. Det vil si at du som lærer kan finne dokumenter på norsk og andre språk på den norske siden.

I samleartikkelen ligger tekster og presentasjoner som PDF. Dette er for å sikre at teksten blir korrekt for dere som åpner dokumenter med ulike fonter på ulike maskiner. Du kan også trykke på lenken ved siden av dokumentet på det respektive språket og komme til de ulike språksidene på Tema Morsmål. Her har redaktørerne bygd opp et undervsiningsopplegg med eventuell tilleggsinformasjon som bilder, ordlister, lydfiler eller nyttige lenker osv. Selv om om du ikke er tospråklig lærer eller morsmålslærer, kan du også finne nyttige lenker og tilleggsinformasjon til dine elever. Her kan layout og innhold variere noe. Dette er på grunn av tilpasninger i de ulike språkene.  Her vil også dokumentene ligge som Word og /eller Power Point slik at tospråklige lærere, morsmålslærere og andre som behersker det respektive språket kan revidere opplegg og tekster og tilpasse det til egen elevgruppe.

Tema Morsmål skal i 2019 revidere opplegg etter malen som er beskrevet ovenfor. Vi håper dette vil bidra til at flere får tilgang til flerspråklige undervisningsressusrer som kan bidra til FLERSPRÅKLIGE KLASSEROM. 

Naturområder- Undervisningsopplegg på flere språk

Ta kontakt med oss om det er noe dere lurer på

 

 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no