nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Skolekassa
Tospråklige undervisningsopplegg
Lumbrikus
Tospråklig materiell

Skomakersønnen - en polsk fortelling

Skomakersønnen 

  POLSK TALE  - NORSK TEKST  

  POLSK TALE - POLSK TEKST

  NORSK TALE  OG TEKST  

 

Nå kan du se og lytte til den polske fortellingen "Skomakersønnen" på polsk og norsk.

Fortellingen handler om en gutt som blir kastet ut av hjemme sitt av sin sinte skomakerfar. Han får bare med seg litt brød. Han går og går, helt til han kommer til en skog. I skogen møter han noen fortvilte maur som har fått ødelagt maurtuen sin. "Jeg vet hvordan det er å miste sitt hjem," sier gutten og hjelper maurene med å få maurtuen på plass igjen. Han gir maurene de få brødsmulene han har i lomma. Maurene lover å hjelpe ham. Vil du vite hvordan maurene hjelper skomakersønnen når han trenger deres hjelp?

 

Det viktigste budskapet fra denne fortellingen må være at hvis du er snill og hjelpsom overfor andre som er i nød, vil de også stille opp for deg og hjelpe deg når du trenger hjelp.

 

Fortellingen er tekstet på både polsk og norsk, slik at flere kan følge med på innholdet i fortellingen. Trykk på den versjonen du ønsker øverst i artikkelen for å se og lytte til fortellingen. 

 

Les artikkelen Å lære gjennom fortellinger og lær mer om hvordan barn kan tilegne seg både kognitive, språklige og sosiale ferdigheter ved å høre eller lese fortellinger.

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no