nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell

Flere barn av innvandrere tar høyere utdanning

unge med innvandrerbakgrunnUnge med innvandrerforeldre tar høyere utdanning i større grad enn etnisk-norske, og kvinner utgjør flertallet, det viser en ny rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er spesielt ungdom med bakgrunn fra Kina, Sri Lanka, India, Vietnam og Bosnia-Hercegovina der flest tar høyere utdanning og fullfører videregående.

 Lavanya Thiruchelvam-Kyles foreldre har bakgrunn fra Sri Lanka. Hun er utdannet lege og jobber med en doktorgrad i kreftforskning. Hun hevder overfor NRK.no at en av grunnene til at mange unge med innvandrerbakgrunn tar en høyere utdanning er at foreldrene snakker mye om utdanning fra barna er små:

-       Man vokser opp med foreldre som er veldig beviste på hvilke muligheter barna har i Norge i forhold til hva de selv hadde. Så blir man veldig selvbevisst over det fordi man hører mye snakk om utdanning fra man er liten, forteller Thiruchelvam-Kyle.

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no