nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell

Gratulerer med morsmålsdagen 2015!

morsmalsdagen 2015I dag er den 15. årsdagen for den internasjonale morsmålsdagen. Vi gratulerer våre lesere med dagen! Tema for årets feiring er Inkluderende opplæring gjennom og med språk – språk teller. På FNs nettside om morsmålsdagen for 2015 står bl.a. følgende:

”Språk er det sterkeste virkemiddel vi har for å bevare og utvikle vår materielle og immaterielle kulturarv. Alt vi gjør for å fremme formidling av morsmål vil oppmuntre til språklig mangfold og flerspråklig utdanning.

Samtidig vil det bidra til å utvikle en større bevissthet om språklige og kulturelle tradisjoner over hele verden. Det vil inspirere til solidaritet basert på forståelse, toleranse og dialog.”

Irina Bokova, generaldirektør UNESCO sier følgende: ”Fokuset for agendaen i 2015 og tiden etter må rettes mot å fremme kvalitetsutdanning for alle. Dette ved å utvide tilgang, sikre likestilling og inkludering, og fremme utdanning for globalt borgerskap og bærekraftig utvikling. Utdanning i morsmålet er en viktig del av å oppnå disse målene - å legge til rette for læring og for å styrke ferdigheter i lesing, skriving og matematikk. For å oppnå dette kreves økt fokus på pedagogisk utdanning, revisjon av akademiske programmer og etablering av egnede læringsmiljøer.”

Les mer om morsmålsdagen på FNs nettside.

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no