nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Sandnes kommune markerer Morsmålsdagen 2019

morsmålsdagen sandnes apervika 2Flere virksomheter i Sandnes kommune markerte Morsmålsdagen på ulike måter. Det var aktivteter både i barnehagene, på skolene og for de ansatte ved FBU- Senter for flerspråklige barn og unge. Les mer og bli inspirert til neste års feiring av det språklige mangfoldet.

 

 

Fokusbarnehagene:

Sandnes kommune er en fokuskomune for NAFO og i en av fokusbarnehagene ble det stemning når personalet skapte eventyrtemning for barna med Dovregubbens hall og Bukkene Bruse.

pdfLes med i denne «reportasjen» fra Langgata barnehage.

På Aspervika skole presenterte elevene i innføringsklassen «sitt land» med språk og alfabet.

Elevene fikk også prøve seg på å lage Power Point for første gang.

morsmålsdagen sandnes aspervika 1

morsmålsdagen sandnes apervika 2

 

På Høyland ungdomsskole laget elevene en collage av orden «Kjærlighet» og «Fred» på sitt eget morsmål.

Morsmålsdagen sandnes høylandet

På FBU- Senter for flerkspåklige barn og unge.

Senter for flerspråklige barn og unge er et kommunalt ressurssenter i Sandnes. Senteret arbeider med kompetanseutvikling på fagfeltet og tilbyr kurs og samlinger for tilsatte i barnehager og skoler. På morsmålsdagen markerte de Morsmålsdagen ved å ha fokus på fortellingersammen med forteller Marianne Stenerud. De tospråklige assistentene og fagarbeiderene har hatt stor glede av å bruke denne metoden i sitt arbeid ute i barnehagene.

Morsmålsdagen sandnes fortellerstund

Skoleavdelingen hadde en markering av morsmålsdagen samarbeid med Sandnes bibliotek og tema for besøket var litteratur fra andre land og barnelitteratur med tospråklig fokus. Litteraturformidlerne var Sebastian Jazdzewski og Espen Iversen fra Sandnes bibliotek 

morsmålsdagen sandnes skole

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no