nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell

Urdu morsmålskonferanse 9. og 10. juni 2011

gruppearbeid urdukonferanseUrdu morsmålskonferanse ble holdt i Oslo den 9. og 10. juni. Konferansen ble arrangert av Tema morsmåls urduredaksjon ved Tøyen skole i Oslo. Blant de ca. 45 deltakere var både morsmålslærere og tospråklige lærere fra grunnskolen, og morsmålsassistenter og språkpedagoger innenfor barnehagefeltet. Også noen foreldre deltok på konferansen. Det var satt av god tid til gruppediskusjoner.

Hovedforedragsholder, lingvisten Iftakhar Ari, som skulle ha innledet om "Opplæring i urdu i flerkulturelle miljøer" ble dessverre forhindret i å delta på konferansen på grunn av uro i Pakistan. I stedet fortalte lærer Sissel Larsen om hvordan deltakelse i musikk kunne berike flerkulturelle elever både faglig og sosialt. Siden Tema morsmål snart kommer til å ha egne nettressurser på ulike språk for barnehage, innledet Gro Svolsbru og Målfrid Bleka fra NAFO om arbeid med morsmål i barnehagen. De presenterte både sanger, rim, regler og barnebøker som finnes på urdu og på urdu-norsk på nettet. Samtidig fortalte de om hvordan barnehagene kan benytte seg av slike nettressurser i arbeidet med barna. Hanne Haugli fra NAFO innledet om morsmålsplanen og hvordan morsmålslærere kan bruke den eksempelbaserte veiledningen til planen i sitt arbeid med elevene. Til slutt ga Marit Lunde forsamlingen en grundig innføring i innholdet i Tema morsmål og en veiledning om hvordan nettsiden kan brukes.

barna synger p urduElever fra Tøyen skole hadde flere kulturelle innslag med både sang, musikk og drama.Det var satt av god tid til gruppediskusjoner. Samtlige grupper understreket viktigheten av morsmålundervisning. "Språk er makt, språk er en ressurs, språk styrker identitet, språk skaper fellesskapsfølelse", ble det sagt.

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no