nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Samarbeidskonferanse for Tema Morsmål og Tema Modersmål

Samarbeidskonferanse  2014Den årlige samarbeidskonferansen mellom Tema Modersmål og Tema Morsmål ble avholdt på Hamar den 3.-5. september, med rundt 90 deltagere. Det er det 6. året redaksjonene for de svenske og norske språksidene møtes for å videreutvikle arbeidet med nettsidene. Skolelederne fra nettsidenes samarbeidende kommuner deltok også på konferansen. Tema Morsmål samarbeider med både Bergen, Larvik, Lillehammer, Porsgrunn og Sandnes kommune.

I år var fokuset blant de som jobber med grunnskolesidene å utarbeide

veiledninger til nettressursene Bildetema, LEXIN og Matematikkbegreper. Dette for å inspirere til bruk av ressursene i skolens morsmålsundervisning og tospråklige fagopplæring.

De som arbeider med barnehagesidene jobbet med muntlig fortellinger. I løpet av høsten vil det bli produsert nye lydfiler med fortellinger på flere språk.

Skolelederne fra begge land utvekslet erfaringer med ulike former for organisering av undervisning av minoritetsspråklige elever, både morsmålsundervisning og tospråklige fagopplæring. De drøftet også hvordan de kan støtte redaktørene i deres arbeid.

Joke Dewilde, førsteamanuensis fra Høgskolen i Hedmark, hadde et faglig innlegg om tospråklige lærere i norsk skole – deres roller og samarbeid med andre lærerne.

Oskar Evensen og Emelin Kristiansen Aarnes deltok med nydelig sang gjennom konferansen.

Emelin synger Hamar 2014 2 Oskar Hamar 2014 Hamar 4 Hamar 5 Hamar Airida Hamar Pjotr Mehda Om fortellerkunst Hamar
Hamar 14 Hamar 1 Hamar 7 Hamar 13 Hamar 2014 1  

 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no