nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Gahwara - et nettsted med barnelitteratur på pashto, persisk og uzbeki

GahwaraEn gruppe unge forfattere, poeter, oversettere og malere med bakgrunn fra Afghanistan har sammen etablert nettsiden Gahwara. De formidler barnelitteratur på pashto, persisk og uzbeki. Noen bøker har de skrevet og illustrert selv, andre har de oversatt fra f.eks. engelsk, russisk, japansk, dansk, tyrkisk, kinesisk, fransk og tysk.

 

Gahwara er opptatt av å bidra til at barn med pashto, persisk og uzbeki som morsmål får tilgang til litteratur på disse språkene. Bøkene finnes både i papirutgaver og elektronisk og er slik tilgjengelige både for barn som bor i Afghanistan og i andre deler av verden.

Afghanistan har i flere generasjoner levd under svært urolig forhold og tilgangen til barnelitteratur har vært liten. Gruppen som driver nettstedet Gahawara ønsker å bidra til at barn får tilgang til en rik barnelitteratur på sitt morsmål. Gjennom dette ønsker de at barn får styrket sin sosiale og kognitive utvikling og sin språklige og kulturelle tilknytning til afghansk kultur.

Nettsiden er tilgjengelig på både farsi/persisk, pashto, uzbeki og engelsk.

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no