nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Skomakersønnen - en fortelling fra Polen

Illustrasjon i farger. Skomaker og sønnen hans.Illustrasjon: Svetlana Voronkova

arabisk I dari I litauisk I bokmål I nynorsk I pashto I polsk I russisk I spansk I somali I swahili I tamil I thai I tigrinja I tyrkisk I urdu

Fortellingen handler om en gutt som blir kastet ut av hjemmet sitt. Plutselig  møter han noen fortvilte maur som har fått ødelagt maurtuen sin. Gutten hjelper maurene med å få maurtuen på plass igjen og gir maurene de få brødsmulene han har i lomma. Maurene lover å hjelpe gutten tilbake. 

 

 

 

 

 

Filmer

Polsk tale og norsk tekst Polsk tale og polsk tekst Norsk tale og norsk tekst

 

 

Lydfiler

Arabisk  

Bokmål

 
Dari  
Litauisk  
Nynorsk    
Polsk  
Tamil    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bøker til å skrive ut 

pdfSkomakersønnen - arabisk og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - dari og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - litauisk og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - norsk nynorsk
pdfSkomakersønnen - pashto og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - polsk og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - russisk og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - spansk og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - somali og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - swahili og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - tamil og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - thai og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - tigrinja og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - tyrkisk og norsk bokmål
pdfSkomakersønnen - urdu og norsk bokmål

 

 

Bilder

Klikk på bildene og skriv ut PDF-versjoner av illustrasjonene

 Illustrasjon av skomakersønnen og faren hans.
Illustrasjon av Skomakersønnen som blir sparket ut av døra.
 Illustrasjon av Skomakersønnen som går på en vei.  Illustrasjon av Skomakergutten som ligger på bakken og ser ned på flere maur. Illustrasjon av Skomakergutten som feier ved en maurtue.
Illustrasjon av Skomakergutten sitt ansikt. Tre maur sitter på ansiktet hans.
 Illustrasjon av Skomakergutten som ser ned mot bakken, på bakken er det mange maur.  Illustrasjon av Skomakersønnen som går langs en vei  Illustrasjon av Skomakersønnen og fisker som svømmer.  Illustrasjon av fikser som spiser brød.  Illustrasjon av Skomakersønnen som sover ved et vann.  Illustrasjon av gullfisker som stikker hodet opp fra vannet.
 Illustrasjon av Skomakersønnen og et stort tre.  Illustrasjon av Skomakersønnen som ser inn i et hull med bier og honning.  Illustrasjon av en hånd med brødsmuler som blir spist av veps.  Illustrasjon av Skomakersønnen som sover ved et tre.  Illustrasjon av bier som flyr i sirkel rundt Skomakersønnen sitt hode. Illustrasjon av et slott.
 Illustrasjon av et tårn.  Illustrasjon av en prinsesse som sitter inn et tårn.  Illustrasjon av Skomakersønnen som står utenfor en dør.  Illustrasjon av en heks og en kost.  Illustrasjon av en heks som holder frem tre fingre.  Illustrasjon av Skomakersønnen og en heks som heller ut innhold fra en pose
 Illustrasjon av Skomakersønnen som sorterer sand og valmuefrø.  Illustrasjon av maur som sorterer sandkorn og valmuefrø.  Illustrasjon av Skomakergutten som viser innholdet i en bøtte til heksa.  Illustrasjon av heksa og en nøkkel.  Illustrasjon av Skomakergutten som står ved en elv.  Illustrasjon av Skomakersønnen som er våt i ansiktet.
 Illustrasjon av fisker.  Illustrasjon av en fisk og en nøkkel.  Illustrasjon av Skomakersønnen som får en nøkkel av en fisk.  Illustrasjon av en heks som ser en nøkkel i en hånd  Illustrasjon av heksen og Skomakersønnen som flyr på en kost.  Illustrasjon av tre kvinner med hvite slør over seg.
 Illustrasjon av Skomakersønnen og bier som kommer inn gjennom et vindu.  Illustrasjon av bier som former en krone over hodet på prinsessen.  Illustrasjon av Skomakergutten, prinsessen og heksen.  Illustrasjon av Skomakersønnen og prinsessen.    
 

Les artikkelen Å lære gjennom fortellinger og lær mer om hvordan barn kan tilegne seg både kognitive, språklige og sosiale ferdigheter ved å høre eller lese fortellinger.

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no