nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Lydeksempler fra matematikk yrkesfag på flere språk

Bilde fra Lokus.no. En kvinne skriver tegn på en tavle. På bildet står det skrevet "Digital elevressurs". Bilde: Aschehoug/lokus.noMange minoritetsspråklige elever som går i ordinære klasser, har problemer med å forstå fagbegreper på norsk. Til kursene matematikk 1P, 1T, 2P, 1P-Y (yrkesfag) og 2P-Y (påbygging) har Aschehoug derfor utviklet lydeksempler på polsk, somali, urdu og norsk. Produktet er gratis og dekker alle de fem kursene.

Lydeksemplene kan lette innlæringen av sentrale framgangsmåter, begreper og sammenhenger, og de vil også egne seg som repetisjonsressurser. De presenteres som en trinnvis, automatisk gjennomgang, med lyd og bilde. Eleven kan overstyre den automatiske gjennomgangen, ved f.eks. å repetere et trinn eller ved å velge utfyllende teori. Lydeksemplene tar utgangspunkt i eksempler og teori fra Aschehougs lærebøker, men kan brukes uavhengig av læreverk.

 

Trykk på lenken under for å se mer og lytte til begreper på forskjellige språk.

Lydeksempler på flere språk på Lokus.nolenke

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no