nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Bukkene Bruse Troll i ordTroll i ord er et læringsverktøy for arbeid med språk i barnehagen og på de første klassetrinnene i grunnskolen.

Det består av både konkreter, nettressurser og apper for telefoner, nettbrett, pc og mac. Det finnes blant annet en app med eventyret om Bukkene Bruse på 28 språk. 

Verktøyet finnes på bokmål, nynorsk, amharisk, arabisk, dari, engelsk, filipinsk, fransk, kurdisk soriani, litauisk, polsk, russisk, somali, spansk, thai, tigrinja, tyrkisk, urdu og vietnamesisk.  Materiellet bygger på prinsippene i  prosjektet ”Lær meg norsk før skolestart!” (Sandvik og Spurkland 2009).

Ved hjelp av læreverktøyet kan pedagogen legge opp til språkbrukssituasjoner  med utgangspunkt i ulike eventyr. Barna blir kjent med eventyrene både gjennom lytting, høytlesing, samtale og spill. Materiellet inspirerer til lek, dramatisering og ulike aktiviteter for barna. Språkeske med konkreter kan man kljøpe hos Grom forlag, app til nettbrett kan kjøpes til iPad via Appstore. 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no