nafo

The most wonderful egg

Boka Verdens vakreste egg handler om å verdsette mangfold og forskjellighet. Vi møter tre høner som er uenig om hvem av dem som er vakrest. Kongen forteller at den som legger det fineste egget blir kåret til den vakreste. Resultatet blir tre egg i ulike farger og former. Kongen fryder seg over mangfoldet og mener det er umulig å velge, da de alle er vakre på hver sin måte. Boka finnes på norsk, engelsk og tysk og kan lånes på biblioteket.

Personalet kan gjennom arbeid med denne boka åpne opp for at mangfold synliggjøres, bekreftes og blir en berikelse for barns utvikling.

Les mer

Fader Jakob bildeFader Jakob er en sang som lett kan oversettes til ulike språk. Her finner du Fader Jakob på tyve ulike språk: Albansk, arabisk, engelsk, finsk, fransk, kinesisk/kantonesisk, kinesisk/mandarin, norsk, persisk, polsk, punjabi, somali, spansk, tamil, tyrkisk, tysk, urdu og vietnamesisk.

Versene er samlet av Pedagogisk fagsenter og tospråklige assistenter i bydel Gamle Oslo


pdfTekstark


Les mer

Hvem bestemmerHvem bestemmer er en liten bok for de minste barna om et evig aktuelt tema med utgangspunkt i hverdagslige situasjoner i barns liv. 

Hvem bestemmer hva man skal gjøre? 

Hva skal man gjøre når noen slår seg?

 

Klikk her for å lytte til boken på arabisk, bosnisk, bengali, bosnisk, dari, kinesisk, kurdisk, persisk, spansk, svensk eller tyrkisk.

 

BkroneBursdagsfeiringer er en morsom del av barnehagelivet. Ved å synge burdagssanger på ulike språk, kan også det språklige mangfoldet i barnehagen feires.

Mama Lisa's World har samlet bursdagssanger på ulike språk. Klikk her for å se om du finner burdagssanger på de språkene du ønsker.

Har dere bursdagssanger på flere språk, som tekst, lydfiler eller videoer, send dem gjerne til oss, så vil vi publisere dem!

 
 
 
nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no