nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Skolekassa
Tospråklige undervisningsopplegg
Lumbrikus
Tospråklig materiell

Morsmål styrker fagopplæringen for minoritetsspråklige elever

norsk som andresprk i naturfagMange minoritetselever som har gode ferdigheter i grunnleggende norsk, opplever vansker med å følge med i fagopplæringen på skolen. Dette fordi de ikke kan alle fagordene som benyttes i undervisningen, for eksempel i naturfag og samfunnsfag. I en slik situasjon blir det viktig å gi elevene et tilbud om tospråklig fagopplæring.

Fjell skole i Drammen har som mål at elevene skal ta i bruk sin totale språkkompetasne i naturfag. Elevene oppmuntres til å snakke. lese og skrive både på norsk og tyrkisk. Læreren i naturfag samarbeider med tospråklig, tyrkisktalende lærer om sentrale ord knyttet til fagteksten i naturfag. Faglæreren lager en skisse til tema og ord, som den tospråklige læreren bruker som utgangspunkt for gjennomgang i fagopplæringen på tyrkisk.

For å se et godt eksempel på hvordan tospråklig fagopplæring kan gjennomføres på skolen, klikk på bildet ovenfor eller her. Da kommer du på nettsiden Skole i praksis hvor du både kan lese om filmen og laste den ned ved å klikke på bildet av filmen.

 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no