nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell
Veiledning till foreldre

Ti språksesjoner på NAFO- konferansen 2018

Abdi og Osman

Tidligere har tospråklige lærere møttes til en egen Tema Morsmålkonferanse,  mens i høst ble språkkonferansene og fokustreffene samlet til en større konferanse. 

Første konferansedag begynte med et felles program for alle konferansedeltakerne. Etter lunsj ble konferansen delt i to med en del for skole og en for barnehage. Du kan lese mer om innholdet på NAFO-konferansen her

 

Foto: Majja Jansson

 

 Konferansemiddag 

Bollywood dans

 

 Dans

 

 

 

 

 

Foto: Claudia Almeida Alawi

 

 

 

 Foto: Majja Jansson

 

På kvelden deltok de aller ivrigste konferansedeltakerne på en festmiddag med kulturelle innslag som klassisk gitar og Bollywoodddans. 

 

Dag to

Den andre dagen kunne konferansedeltakerne først velge mellom ulike paralleller. Flere av Tema Morsmålsredaktørene bidro også på noen av parallellsesjonene. 

  • Ilham Tawfiq og Mitra Assi holdt en workshop med rim og regler. Presentasjon her.
  • Beata Mirecka og Vanaja Uthayakumaran holdt en workshop om bruk av tospråklige fortellinger i barnehage og skole. Se presentasjon her
  • Dhayalan Velauthapillai holdt et innlegg om Morsmål som fremmedspråk på videregående skole. Presentasjon her.

 

Etter lunsj var det tid for språkkonferansene. I alt ti ulike språkkonferanser fant sted rundt omkring på OsloMet. På språkkonferansene møtes tospråklige lærere og barnehagepersonale med felles morsmål og har muligheter for å utveklse erfaringer og få et faglig påfyll. I år ble det holdt konferanser på arabisk, dari og pashto, litauisk, kurdisk, polsk, russisk, somali, tamil, thai og tigrinja. Språkkonferansene er en god møteplass for tospråklige lærere og barnehagepersonale.

 

Språkkonferansene ble ledet av språkredaktørene på Tema Morsmål. På hver språkkonferanse ble det drøftet problemstillinger rundt en undersøkelse NAFO gjorde om tospråklig opplæring i vår. Utkast til ny læreplan i morsmålsplan ble også diskutert og innspill ble sendt til utdanningsdirektoratet. For å se presentasjonene og lese mer om språkkonferansene kan du gå inn på de ulike språksidene. Presentasjonene er på de ulike språkene som ble benyttet på språkkonferansene. 

 

 

 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no