nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell

Broer mellom hjem og skole er en håndbok for samarbeid mellom minoritetsspråklige foreldre og skolen basert på det treårige prosjektet "Minoritetsspråklige foreldre - en ressurs for elevenes opplæring i skolen". Lenken til FUGs publikasjon finner du her

sprkdd”Ett språk dør annenhver uke et eller annet sted i verden. Halvparten av verdens språk vil ikke lenger tales innen det neste århundre.” Dette sa professor og lingvist David Crystal på et foredrag i New Delhi nylig. Språkdød er begrepet som brukes for å beskrive en situasjon hvor det ikke lenger finnesmorsmålsbrukere av et språk. På samme måte som utdødde plante- og dyrearter kan utdødde språk vanskelig gjenopplives.

Les mer

elevgruppe grunnskolenI Bodø samarbeider foreldre om å tilby morsmålsopplæring på søndagene for arabisktalende elever. Tilbudet er delt inn i to nivåer etter hva elevene kan, og det er 30 barn som deltar. Foreldreorganisasjonen MIR (Multikulturelt initiativ og ressursnettverk) står bak initiativet. MIRs leder i Bodø, Adel Al-Khatib, sier følgende:

Barna lærer norsk både på skolen, i barnehagen, gjennom idrett, svømming, når de spiller fotball, er med venner, i bursdagsfeiring og sånn..Alt foregår på norsk. Den eneste muligheten til å få dem til å snakke morsmålet sitt er å gjøre det hjemme.

Se nyhetssendigen fra NRK Nordland på nett TV

Klikk her hvis du vil vite mer om MIR

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no