Mobile menu

Bildetema

Bildetema

Ordbøker på nett

LEXIN

Skolekassa

Skolekassa

Lumbrikus

Lumbrikus

Flerspråklige Verb

Flerspråklige verb

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fortellinger

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklige fagressurser

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig matematikk

Flerspråklig materiell

Flerspråklig materiell

Global oppvarming

Illustrasjon som viser jordkloden og sola. Ut fra sola kommer solstråler. Noen solstråler reflekteres tilbake til verdensrommet, mens noen solstråler treffer jorda, reflekteres til atmosfæren og tilbake igjen til jorda.Ill.: Shutterstock.comTeksten om global oppvarming passer best for ungdomstrinnet og er på åtte sider inkludert bilder. På siste side er det en liste med sentrale fagord i teksten.

Les mer

Atomer og molekyler

En skallmodell av et oksygenatomIll:NAFOHer er en tekst om atomer og molekyler.
Temaet kan passe både for 5.-7. og 8.-10. trinn. I venstre kolonne nedenfor finner du den samme teksten på flere språk. Teksten er på tre sider inkludert illustrasjoner. Ta også en titt på opplegg om atomer og molekyler på de forskjellige språksidene. Der kan du finne flere ressurser, som for eksempel oppgaver, ordlister og lenker.

Les mer

Fotosyntese

fotosynteseIllustrasjon: AdobestockHer finner du en tekst om fotosyntese på flere språk. Teksten passer best for 8. til 10. trinn.

Les mer

Naturområder

Regnskog quickshooting Adobestock
Foto: Adobestock

Opplegget består av korte faktatekster om fem ulike naturområder på landjorda og spørsmål med alternativer. Teksten kan brukes som en introduksjon til temaet. 

I tillegg til nynorsk og bokmål finnes teksten på andre forskjellige språk, og de ulike språksidene tilbyr forskjellige ressurser. 

Les mer

Blomsterplanter

Fotografi av blomstereng med prestekrage og rødkløver og blåklokkeFoto:ShutterstockHer finner du en tekst på flere språk om ulike blomsterplanter. Teksten inneholder bilder og korte beskrivelser av ulike blomsterplanter. Hva heter verdens største blomst? Hva er forskjellen på ettårige, toårige og flerårige planter? Teksten er på seks sider. De to siste sidene er bilder av ulike blomsterplanter. Disse kan for eksempel brukes som bildekort til spill.

 

Les mer

  • 1
  • 2
NAFO, Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no