nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell
Veiledning till foreldre

Veiledning til foreldre

Veiledning til foreldreUndersøkelser foretatt i mange land i verden viser at foreldre har mange av de samme ønskene for sine barn. De vil at deres barn skal ha god helse, respektere seg selv og andre og være hjelpsom og ærlig. De vil også at barna skal skaffe seg en god utdanning og få seg en god jobb.

Foreldre med minoritetsbakgrunn kan oppleve det mer krevende å oppfylle sine ønsker overfor barna enn andre foreldre. 

 

Det å begynne et nytt liv i et annet land i voksen alder er kanskje en av de største forandringer som kan skje i en persons liv. Det krever at en må lære seg et nytt språk, tilpasse seg et nytt samfunn, etablere seg med bolig, arbeid og sosialt nettverk.

Foreldre må samtidig også støtte og oppdra sine barn i tilpasningen til et samfunn de selv ikke har vokst opp i. Hverdagen i norsk barnehage og skole kan oppleves svært forskjellig fra foreldrenes egne erfaringer fra sine hjemland. 

Tema Morsmål ønsker med disse sidene å formidle veiledning, tips og råd som kan bidra til å støtte foreldre i møte med sine barn. Aktuelle områder vi vil fokusere på er språk og flerspråklighet, læring knyttet til lesing, skriving og matematikk. 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no