nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Markering av morsmålsdagen på Hagaløkka skole

Morsmåltre Hagaløkka1Markeringen av morsmålsdagen på Hagaløkka skole i Asker ble stor suksess. Både barn og voksne viste stor nysgjerrighet og et stort engasjement med hensyn til de ulike bøkene og språkene som ble presentert denne skoledagen. Lærerne i klassene hadde gjort gode forberedelser med elevene, og de tospråklige lærerne som leste en Hodja-fortelling på sitt eget morsmål for alle elevene på skolen, melder om stor interesse for de ulike språkene.

En av aktivitetene denne dagen på Hagaløkka var å lage et «språktreet»  På teppet står det "hei" på de ulike språkene som er representert ved skolen. Teppet står igjen som et monumnet for fremtiden. 

Gjennom dagen fikk elevene på skolen snakke om hva et morsmål er og lage statestikk over hvilket morsmål som er representert på skolen.

De fikk høre på fortellinger på ulike morsmål og se en utstilling av ulike bøker på ulike morsmål. Lærerne på Hagaløkka skole hadde forberedt seg godt til dagen, og laget en plan for hele skolen. 

Hagalkkamorsmlsdagen 2014For å lese mer om dagen, se bilder og bli inspirert til hvordan du selv kan markere og synliggjøre det flerspråklige på din skole, trykk på lenken under. 

 

Morsmålsdagen på Hagaløkka skole.docx

Les også mer på den kurdiske språksiden på Tema Morsmål. 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no