nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Markering av morsmålsdagen i Porsgrunn kommune 2016

utstilling morsmalsdagen 2016 PorsgrunnI Porsgrunn kommune ble den internasjonale morsmålsdagen markert på det lokalet biblioteket i hele uke ni. NAFO hadde gleden av å overvære den første dagen i den fem dager lange markeringen. Nærmere femti barn fra tre ulike barnehager var tilstede denne dagen. Dagen startet med at barna og de voksne sammen reflekterte over hva et morsmål egentlig er, og om det er mulig å ha flere morsmål. Barna hadde mange refleksjoner rundt tema. Etter en stund var det tid for forestilling.

 

Morsmalsdagen PorsgrunnAnsatte ved tospråklig avdeling, med leder Nina Allum i spissen, dramatiserte fortellingen «De ubudne gjestene» som er en av de flerspråklige fortellingene på Tema Morsmål. Gjennom fortellernes engasjerte formidling på arabisk, persisk, somali, sorani og norsk, ble barna dratt inn i fortellingen om en gammel dame som bodde i et lite hus i en liten landsby i Iran. At historien ble formidlet vekselsvis på hele fem ulike språk, så ikke ut til å legge demper på barnas engasjement underveis. Snarere tvert imot, så det ut til at nettopp bruk av mange språk åpnet for at flere barn fikk mulighet til å forstå innholdet og ta del i denne fellesopplevelsen.

Nina Allum var strålende fornøyd etter en uke med forestillinger: ”Rett og slett noe av det morsomste jeg har vært med på!”.

”Oppslutningen fra barnehager var så stor at ikke alle som ønsket fikk plass på arrangementene. Av tilbakemeldinger vi har fått i etterkant, koste både store og små seg med de flerspråklige fortellerstundene,” sier Allum. Klikk her eller på bildet for å se film fra markeringen av morsmålsdagen  i Porsgrunn.

 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no