nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Morsmålsuka i Porsgrunn 2019.

IMG 2580I Porsgrunn kommune har det blitt tradisjon for å arrangere en morsmålsuke i uke 9 hvert år. Da markeres Morsmålsdagen i barnehager og på skoler. I år reiste Tospråklig avdeling i kommunen rundt til barnehagene med en forestilling.
Forestilling i barnehager
Tospråklig avdeling i Porsgunn fremførte forestillingen De ubudne gjestene for de barnehagene de besøkte. I år ble fortelling fortalt og dramatisert på 6 språk. Den gamle kona snakket arabisk, spurven og kråka vietnamesisk, katten sorani, hunden somali og kua bosnisk mens fortelleren brukte norsk. Et lite eventyr i seg selv. I tillegg ble det sunget og telt på de samme språkene. 
 
Fellessamlinger på skoler
Borge skole hadde i år en storstilt markering. Alle elevene var samlet i amfiet til en felles samling. Det varmer oss som jobber med morsmålet og dets betydning for språk- og identitetsutvikling. Det fine er at vi i denne markeringen viser frem alle morsmål i skole og barnehage også norsk som lett går i glemmeboka i slike sammenhenger.
 
Se film og bli inspireret 
Veien videre
I 2020 er vi klare for ny Morsmålsuka og da håper vi på et utvidet arrangement med flere aktører.
nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no