nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell

AfrikanskeNettstedet Barnebøker for Norge  er en unik inspirasjonskilde for å bli kjent med 40 fortellinger fra Afrika, oversatt til bokmål, nynorsk og de største innvandrer- og flyktningspråkene i Norge. Barnebøker for Norge inneholder både skriftlige tekster og lydinnspillinger. Nettsiden er også rikelig illustrert. Det er intuitivt og enkelt å navigere på nettsiden: for eksempel spille av lyd, veksle frem og tilbake mellom bokmål, nynorsk og andre språk.

Les mer

Hanen og katten2Arabisk I bokmål I dari I litauisk I nynorsk I pashto I posk I tamil

Nå kan du se, lytte og lese den litauiske fortellingen "Katten og hanen" på litauisk og norsk. Fortellingen handler om en katt og en hane som bor sammen i et hus i skogen i Litauen. En dag da katten skulle ute på jakt ba hun hanen om ikke åpne døra for noen, i hvert fall ikke for reven!                                                                                                                     

Les mer

Arabisk I bokmål I dari I litauisk I nynorsk I persisk I polsk Igresskaret8 tamil

Fortellingen handler om en ensom gammel dame som bestemmer seg for å besøke sin datter og svigersønn, som bor i en annen landsby. For å komme dit må hun krysse en stor og farlig skog. På veien møter hun mange farlige dyr som prøver å spise henne opp. Vil du vite hvordan denne listige damen klarer å lure de ville dyrene?

Les mer

Bilde 1 HatterselgerenBokmål I dari I litauisk I persisk I persisk I polsk I kurdisk (sorani) I somali I tamil I thai I tigrinja I urdu    

Fortellingen handler om en mann som var på vei til markedet for å selge hatter. på veien bestemte mannen seg for å hvile under et tre. Da hatteselgeren sovnet kom det  apekatter og stjal hattene hans. Vil du vite hvordan hatteselgeren fikk tilbake hattene sine? 

Les mer

DEN ARROGANTE BJØRNEN ASKIDA OG TROLLET ASKIDA OG TROLLET
 Den arrogante bjørnen   2 Trollet Askida  Askida 
PASHTO - NORSK  DARI - NORSK USBEKISK - NORSK

Her er tre animasjonsfilmer fra to eventyr: Den arrogante bjørnen - et eventyr fra Afghanistan og Askida og trollet - en versjon av Askeladden som kappåt med trollet, som både finnes i både den afghanske og den norske eventyrtradisjonen.

Les mer

Bukkene bruseArabisk I bokmål I kurdisk (sorani) I persisk I litauisk I somali I thai I tigrinja I tyrkisk

Tema Morsmål har oversatt og lest inn eventyret om Bukkene Bruse på flere språk.  

Under "les mer" finner du eventyret på flere språk. Noen med lydfiler, og noen med kun tekst.

Les mer

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no