nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell

Barnehage

"Personalet skal bidra til at språklig mangfold blir en berikelse for hele barnegruppen, støtte flerspråklige barn i å bruke sitt morsmål og samtidig aktivt fremme og utvikle barnas norsk-/samiskspråklige kompetanse" (Rammeplanen, 2017).

Tema Morsmål for barnehagen er en nettside som tilbyr gratis ressurser til bruk i barnehager. Her kan ansatte i barnehagen finne ressurser til bruk i møte med barna, foreldresamarbeid og inspirasjon til videre arbeid med flerspråklighet i barnehagen. 

 

Klosser uorden

 Gule støvler plasker i vanndamKlappelek 2

 

Trykk på lenkene for å lese mer

STYRINGSDOKUMENTER FOR BARNEHAGE

NETTRESSURSER FOR BARNEHAGEN

SANGER OG FORTELLINGER PÅ FORSKJELLIGE SPRÅK

 

15 språksider - Barnehagemeny

På den enkelte språksiden finner du en barnehagemeny. Menyen er tospråklig og har følgende kategorier: 

SANGER OG MUSIKK
RIM OG REGLER
BØKER OG FORTELLINGER 

 

Har du forslag til hva som kan legges ut på språksidene, sende gjerne en e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

God flerspråklig barnehage!

 

Hei plakat artikkelbildeSi hei til barn, elever, foreldre,besteforeldre, tanter eller onkler på flere språk i løp av dagen. Vi på NAFO har laget en plakat med ordet HEI på flere språk. Ordet er skrevet på flere språk. Vi har også skrevet det slik ordet uttales slik at vi alle kan uttale HEI på flere språk. I denne artikkelen finner du en plakaten både som PFD og som PPTX, den finnes også i tre farger.

pdfHei- på flere språk (blå)

pptxHei- på flere språk (blå)

pdfHei- på flere språk (grønn)

pptxHei- på flere språk (grønn)

pdfHei- på flere språk (gul)

pptxHei- på flere språk (gul)

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no