nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Eksamen i fremmedspråk våren 2020

Photo by Wadi Lissa on UnsplashVåren er her, og det er snart eksamenstid. Mange av Tema Morsmåls lesere har elever som er meldt opp i eksamen i fremmedspråk for privatister. Regjeringen har bestemt at eksamener i videregående skole og på 10. trinn i grunnskolen avlyses, men eksamen for privatister vil gå som normalt våren 2020.

 

Informasjon på Utdanningsdirektoratet

På Utdanningsdirektoratets samleside finner du nyttig informasjon du kan dele med dine elever som skal opp i eksamen denne våren:

Lenke til Utdanningsdirektoratets side med informasjon om EKSAMEN    

Fremmedspråk for privatister

Som privatist kan du ta eksamen i følgende fremmedspråk: albansk, amharisk, arabisk, bosnisk, dari, estisk, filipino, finsk, fransk, hebraisk, hindi, islandsk, italiensk, japansk, kantonesisk, kinesisk (tidligere navn mandarin), koreansk, kurdisk (sorani), latvisk, litauisk, lulesamisk, nederlandsk, nordsamisk, nygresk, oromo, panjabi, pashto, persisk, polsk, portugisisk, russisk, serbisk, somali, spansk, sørsamisk, tamil, tegnspråk, thai, tigrinja, tyrkisk, tysk, ungarsk, urdu og vietnamesisk. Fra og med våren 2020 kan du ta eksamen i ungarsk.

Lenke til Utdanningsdirektoratets side med informasjon om FREMMEDSPRÅK FOR PRIVATISTER  

Tidligere eksamensoppgaver i fremmedspråk

På Utdanningsdirektoratets nettsider kan du finne tidligere eksamensoppgaver, forberedelsedeler, eksamensveiledninger, eksempeloppgaver, vurderte eksamenssvar, eksamensrapporter, vurderingsskjema og sensorveiledninger.  Ved å søke på det aktuelle språket som eleven din er meldt opp i, vil du finne en lenke til nyttig informasjon. Mange av lenkene har en "hengelås", dette vil si at du må ha et passord for å åpne lenken. Oppgavene er passordbeskyttet på grunn av opphavsrett. Det er ikke meningen at oppgavene skal være hemmelige for elevene. Skoler og privatistkontor har fått tilsendt passord. Du som lærer bør hjelpe elever med å få tak i dette passordet slik at de kan få mulighet til å se på tidligere oppgaver. 

Lenke til Utdanningsdirektoratets side med informasjon tidligere eksamensoppgaver  

Bruk av LEXIN-ordbøkene

LEXIN-ordbøkene er digitale ordbøker på norsk og en rekke fremmedspråk. Skolens IT-ansvarlige kan åpne for bruk av LEXIN under eksamen. Da må følgende url’er være åpne (whitelistet): https://lexin.oslomet.no
https://editorportal.oslomet.no
https://speech10.leseweb.dk
https://speech.leseweb.dk
https://rawfiles.leseweb.dk
https://stackpath.bootstrapcdn.com
https://cdn.polyfill.io
https://fonts.googleapis.com
https://stackpath.bootstrapcdn.com

Lykke til!

 

Photo by Wadi Lissa on Unsplash

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no