nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Begrepsdatabaser for yrkesfaglige utdanningsprogram i videregående

byggebildeBegrepsdatabase restaurant- og matfag

Databaseen inneholder oversettelser av sentrale fagbegrep og tilhørende begrepsforklaringer på ulike språk. Databasen er enkel å bruke og er tilgjengelig på smarttelefon og nettbrett, i tillegg til PC. Tilgjengelige språk: arabisk, sør-kurdisk (sorani), polsk, somali, thai, litauisk, pashto, persisk.

 

Begrepsdatabase service og samferdsel

Begrepsdatabasen i service og samferdsel  inneholder oversettelser av sentrale fagbegrep og tilhørende begrepsforklaringer på fem ulike språk. Databasen er enkel å bruke og er tilgjengelig for alle på smarttelefon og nettbrett, i tillegg til PC. Tilgjengelige språk: arabisk, sør-,kurdisk, sorani, polsk, somali, thai. 

 

TIP-ordboka.

Et praktisk oppslagsverk laget med tanke på elever som tar utdanningsprogrammet Vg1 Teknikk og industriell produksjon. Ordboka er en del av TIP-serien fra Gyldendal Undervisning og inneholder om lag 1100 oppslagsord med forklaringer på faguttrykk fra programfagene på Vg1 TIP. En rekke av illustrasjonene fra lærebøkene er også tatt med i ordboka og bidrar til å vise det teksten handler om. Artiklene i TIP-ordboka foreligger både på bokmål og nynorsk samt på polsk og litauisk. Elever og fagarbeidere med polsk eller litauisk bakgrunn kan slik velge å bruke morsmålet som en språklig støtte både under utdanningen og på arbeidsplassen. De norske oppslagsordene er også lest inn så man har muligheten til å høre hvordan faguttrykkene uttales.

 

 

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no