Nasjonal bibliotekdag markeres 1. september

Den 1. september feirer alle bibliotekene seg selv. Nasjonal bibliotekdag er en fin anledning til å synliggjøre bibliotekenes arbeid. Dagen gir mulighet til å snakke om bibliotek og bibliotekets arbeid med alle.

Norsk Biblioteksforening

Norsk Biblioteksforening har utviklet materiell til alle som arrangerer Nasjonal bibliotekdag. Dette kan lastet ned fra nettsiden deresDe har også publisert en liste med tips til aktiviteter som kan gjennomføres på dagen

Informasjon om flerspråklige bøker

NAFO har samlet og oppdatert informasjonen om flerspråklige bøker på våre nettsider. Vi håper å skape interesse for bøker og lesing og bidra til at barnehager og skoler finner frem til forskjellig litteratur, bøker og fortellinger.

leser for barn adobeFoto: Adobe Stock

Bærekraftsbiblioteket

Bærekraftsbiblioteket er en ressursside for grunnskolen og bibliotek hvor man finner boklister, masse aktivitetsmateriale, flere veiledningsvideoer og forfattervideoer! Her blir du inspirert.

Det finnes i dag flere tospråklige bøker med norsk parallelltekst. På Det flerspråklige bibliotek kan du låne bokpakker eller kjøpe inn tospråklige bøker. Det beriker barnehagens boksamling å ha barnebøker på ulike språk.

lenke Det flerspråklige bibliotek

Leser søker bok

På nettsiden til Leser søker bok finnes mange tips og ideer til hvordan bøker blir tilgjengelig for alle.