nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

Tegning av en påfugl som sitter på et gulleggBilde: NAFORammeplanen sier at «personalet skal bidra til at språklig mangfold blir en berikelse for hele barnegruppen, støtte at flerspråklige barn bruker sitt morsmål og samtidig aktivt fremme og utvikle barnas norsk-/ samiskspråklige kompetanse».

På bakgrunn av dette har NAFO på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet utarbeidet en veileder som fokuserer på flerspråklighet i barnehagen.

 

Les mer

Bilde av treblokker. Hver treblokk har en tegning på seg. Treblokkene viser at en liten bukk og en stor bukk går over en bro, som i Bukkene Bruse.Bilde: trolliord.noTroll i ord er et læringsverktøy for arbeid med språk i barnehagen og på de første klassetrinnene i grunnskolen.

Det består av både konkreter, nettressurser og apper for telefoner, nettbrett, pc og mac. Det finnes blant annet en app med eventyret om Bukkene Bruse på 28 språk. 

lenkeNettsiden Troll i ord

Les mer

SsprakkistaBilde: GAN AschehougSpråkkista og er et språkkiste full av konkret og spennende materiell som bilder, spill, magnettavle, veiledningshefte og CD med sanger, rim og regler. Den kan brukes som et verktøy og en inspirasjon i det daglige arbeidet med språkstimulering i barnehagen. Språkkista har også en egen app.

Språkkista er utarbeidet av Nina Inseth Bråthen.

Les mer

Logoen til Flere språk til flere. En tegning av en gutt med oransje hår. På høyre og venstre side av ham er det snakkebobler. I de står det skrevet "Hei" på forskjellige språk.Bilde: Flere språk til flere

Nettstedet "Flere språk til flere" er en formidlingstjeneste for Universitetet i Tromsø. Det er tilknyttet informasjonstjenesten Bilingualism Matters ved University of Edinburg. Denne tjenesten drives av Professor Antonella Sorace, som er en av verdens ledende forskere innenfor tospråklighet. Sorace er også Professor 2 ved Universitetet i Tromsø 2009-2012.

lenkeFlere språk til flere på Universitetet i Tromsø sine nettsider

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no