nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Matematikk begreper
Flerspråklige fortellinger
Tospråklig materiell
Tospråklige undervisningsopplegg

En smilende, liten snømannfigur med grønt skjerf og rød lue på står i snøen. Bilde: Pixabay/CouleurHva med å synge og danse litt  før jul?

Sang og musikk er skaper alltid god stemning i elev- og barnegrupper. Kanskje en stoppdans- lek eller stolleken faller i smak?

Her finner du sangen Jingle Bells på flere språk.

Les mer

Bilde av fargerike ballonger. Foran ballongene står det skrevet happy birthday.Bilde: Pixabay/Dessie DesignsDet er hyggelig å synge bursdagsang på flere språk. Etter inspirsajon fra Olaløkka barnehage i  har vi nå samlet inn bursdagssangen «Gratulerer med dagen» på 17 forskjellige språk. Språkene er også skrevet med norske bokstaver, slik at alle kan synge med.

 

Les mer

Illustrasjon av fargerike noter på hvit bakgrunn. På siden av notene står det Hei! Hallo! Bonjour! Guten Tag!Illustrasjon: NAFOSyng og si hei på flere språk i løp av dagen. På syngendebarnehage.no finner du en sang om å si "hei" på mange ulike språk. Melodien er lett å lære og musikerne viser bevegelsene til sangen. Med litt kreativitet har Johannes læringssenter - Veiledningskorps i Stavanger tilpasset teksten på flere språk.

Vi blir inspirert! Bli inspirert du også. 

Les mer

Tegning av en bjelleTegning: NAFOFader Jakob er en sang som lett kan oversettes til ulike språk. Her finner du Fader Jakob på tyve ulike språk: Albansk, arabisk, engelsk, finsk, fransk, kinesisk/kantonesisk, kinesisk/mandarin, norsk, persisk, polsk, punjabi, somali, spansk, tamil, tyrkisk, tysk, urdu og vietnamesisk.

Versene er samlet av Pedagogisk fagsenter og tospråklige assistenter i bydel Gamle Oslo.


pdfFader Jakob på 20 språk (PDF - 76 kB)


Les mer

Lenke til bursdagssanger på mamalisa.comBilde: NAFOBursdagsfeiringer er en morsom del av hverdagen i barnehager og skoler. Ved å synge bursdagssanger på ulike språk, kan også det språklige mangfoldet feires.

Mama Lisa's World har samlet bursdagssanger på ulike språk. Klikk på lenken under, eller på bildet, for å se om dere finner bursdagssanger på de språkene dere ønsker.

Bursdagssanger på flere språk på Mamalisa.comlenkeikon

Har dere bursdagssanger på flere språk, som tekst, lydfiler eller videoer, send dem gjerne til oss, så vil vi publisere dem!

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no