Id al-adha

Id al-adha er feiring for muslimer i hele verden. Feiringen kalles også den store id eller for offerfesten. Id-feiringen markerer slutten på pilgrimsferden Hajj til Mekka. Datoen endrer seg fra år til år. Mekka er en by i Saudi-Arabia og det helligste stedet i islam.

Hajj, pilegrimsreisen til Mekka er en av fem prinsipper islam er bygget på. Muslimer som har mulighet for det skal reise på pilegrimsreisen en gang i løpet av livet. Hvert år reiser mellom tre-fire millioner muslimer til Mekka.

En aktivitet muslimer gjør når de er på Hajj er å gå syv runder rundt Kaba. Kaba er en firkantet bygning av stein. I det ene hjørnet i kabaen er det murt inn en hellig stein. I følge islam ble steinen bragt til jorden av engelen Gabriel.

På festen Id al-adha spiser ofte muslimer et festmåltid med kjøtt fra geit, sau eller ku. De skal huske på profeten Abraham som var villig til å ofre sin sønn for å vise sin lydighet overfor Gud.

Når det er id al-adha pynter muslimer seg med pene klær. De spiser god mat sammen med familie og venner. Mange ber og gir hverandre id-kort eller gaver. På id al-adha ønskes «id mubarak» som betyr god id.

Finn ut mer om Islam

  • Du vil kanskje også like:
  • KRLE
  • Stikkord: