nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Tospråklige undervisningsopplegg
Tospråklig materiell

GahwaraEn gruppe unge forfattere, poeter, oversettere og malere med bakgrunn fra Afghanistan har sammen etablert nettsiden Gahwara. De formidler barnelitteratur på pashto, persisk og uzbeki. Noen bøker har de skrevet og illustrert selv, andre har de oversatt fra f.eks. engelsk, russisk, japansk, dansk, tyrkisk, kinesisk, fransk og tysk.

Gahwara er opptatt av å bidra til at barn med pashto, persisk og uzbeki som morsmål får tilgang til litteratur på disse språkene. Bøkene finnes både i papirutgaver og elektronisk


og er slik tilgjengelige både for barn som bor i Afghanistan og i andre deler av verden.

Afghanistan har i flere generasjoner levd under svært urolig forhold og tilgangen til barnelitteratur har vært liten. Gruppen som driver nettstedet Gahawara ønsker å bidra til at barn får tilgang til en rik barnelitteratur på sitt morsmål. Gjennom dette ønsker de at barn får styrket sin sosiale og kognitive utvikling og sin språklige og kulturelle tilknytning til afghansk kultur.

Nettsiden er tilgjengelig på både farsi/persisk, pashto, uzbeki og engelsk.

Den arrogante bjørnen   2Her er en animasjonsfilm fra eventyret Den arrogante bjørnen - et eventyr fra Afghanistan.

دلته تاسی یو انیمیشن فلم دیو مغروره ایګه په باره وینی. دغه کیسه د افغانستان ځخه دی.

Elever fra Ringsaker voksenpedagogisk senter og Brumunddal ungdommskole har samarbeidet om å finne afghanske og norske eventyr, lage tospråklige versjoner av dem, for så å illustrere og animere dem. Les mer om prosjektet som ungdommenen har deltatt i her.

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.   - www.morsmal.no