nafo
Bildetema
Lexin-Ordbøker på nett
Flerspråkige Verb
Flerspråklige fortellinger
Matematikk begreper
Veiledning till foreldre
Skolekassa
Tospråklige undervisningsopplegg
Lumbrikus
Nafos filmer

eksamen Våren er her og det er snart eksamenstid. Mange av Tema Morsmåls lesere har elever som er meldt opp i eksamen i fremedspråk for privatister. På Utdanningsdirektoratets nettsider finner du nyttig informasjon om forberedelse og  gjennomføring. Her kan du som lærer finne nyttig informasjon du kan dele med dine elever som skal opp i eksamen denne våren. 

 

Les mer


Sitron

Dette er en tekst om syrer og baser. I teksten inngår Ph-skalaen og en liten oppgave. Temaet er knyttet til fenomener og stoffer i naturfag og passer for elever på 8.-10. trinn.

هذا درس عن الأحماض والقواعد ، في هذا الدرس ستتعرف على مقياس بي اج الذي يوضح درجة الحمضية أو القاعدية للمحاليل. الموضوع مرتبط بالظواهر العلمية و المواد ضمن مادة العلوم الطبيعية والفئة المستهدفة هم طلاب الصف الثامن الى العاشر.

 

Les mer

Hvem har stjålet påskeegget

Opplegg hentet fra Glimt i flerspråklig klasserom

Hvem har stjålet påskeegget?

Stian og Ali er på hyttetur på fjellet sammen med moren og faren til Stian. Det er påskeferie og de skal gå på ski, spille kort og kose seg med påskeegg. På påskeaften skal de spise all sjokoladen i påskeegget. Men hvem har stjålet påskeegget? Opplegget består av en påskekrim med ordliste på norsk og dari, samt relevante nettressurser.

Les mer

 

 81 728

Denne teksten dreier seg om arabisk gramatikk som Navnet på selvet, navnet på meningen, og nummeret og kjønet i navnene.

هذا الدرس حول اسم الذات واسم المعنى وأيضا العدد والجنس في الأسماء مع تمارين وتدريبات

Les mer


Hydrogen

Denne teksten dreier seg om grunnstoffenes periodesystem. Temaet er knyttet til fenomener og stoffer i naturfag og passer for elever på 8.-10. trinn.

هذا الدرس  هو عن نظام العناصر الأساسية والجدول الدوري. ويرتبط الموضوع بالظواهر والمواد في العلوم الطبيعية وهو مناسب للتلاميذ الصفوف من 8 إلى 10

Les mer

nafo logo Innholdsansvarlig: Lene Østli , E-post: عنوان البريد الإلكتروني هذا محمي من روبوتات السبام. يجب عليك تفعيل الجافاسكربت لرؤيته.   - www.morsmal.no